salade van bamboescheuten
ingrediënten:
300 gr verse bamboescheuten of anders uit een blik
2 eetl sesamzaad
1 eetl geroosterde pinda's
9 tenen knoflook
9 rode rawits
3 gemberblaadjes
1 eetl zout
bereiding:
Kook de bamboescheuten in gaar met het zout. Laat de scheuten eerst uitlekken en maak er dan dunne slierten van. Wrijf of maal de sesamzaadjes, de pinda's en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Verhit een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe. de olie komt uit het sesamzaad en pinda's. Snijd dan het gemberblad fijn en meng alle ingrediënten door elkaar. Serveer.
300 gr verse bamboescheuten of anders uit een blik
2 eetl sesamzaad
1 eetl geroosterde pinda's
9 tenen knoflook
9 rode rawits
3 gemberblaadjes
1 eetl zout
bereiding:
Kook de bamboescheuten in gaar met het zout. Laat de scheuten eerst uitlekken en maak er dan dunne slierten van. Wrijf of maal de sesamzaadjes, de pinda's en de rawits fijn tot een boemboe (pasta). Verhit een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe. de olie komt uit het sesamzaad en pinda's. Snijd dan het gemberblad fijn en meng alle ingrediënten door elkaar. Serveer.