zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus


Dau hu kho nuoc dua
Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
ingrediënten:
2,5 blok tahu/tofu
1 kleine bloemkool
250 gr jonge sperziebonen
1/2 struik Chinese kool
4 worteltjes
100 ml olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl donkere Chinese sojasaus (deze is wat zurig)
300 ml kokosmelk
zwarte peper naar smaak
bereiding:
Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes. Snijd de bonen in stukjes van 1 cm, de bloemkool in erg kleine roosjes en de wortels in dunne plakjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak daarin de tahu goudbruin. Schep de tahu uit de wok/wadjan en laat dit uitlekken. Voeg de groenten toe aan de olie en bak deze zachtjes voor 3 minuten. Dan het zout, de peper, de sojasaus en de helft van de kokosmelk toevoegen.
Het geheel 5 minuten zachtjes stoven en dan de tahu weer toevoegen met de rest van de kokosmelk. Nog even laten stoven en dan serveren.
2,5 blok tahu/tofu
1 kleine bloemkool
250 gr jonge sperziebonen
1/2 struik Chinese kool
4 worteltjes
100 ml olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl donkere Chinese sojasaus (deze is wat zurig)
300 ml kokosmelk
zwarte peper naar smaak
bereiding:
Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes. Snijd de bonen in stukjes van 1 cm, de bloemkool in erg kleine roosjes en de wortels in dunne plakjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak daarin de tahu goudbruin. Schep de tahu uit de wok/wadjan en laat dit uitlekken. Voeg de groenten toe aan de olie en bak deze zachtjes voor 3 minuten. Dan het zout, de peper, de sojasaus en de helft van de kokosmelk toevoegen.
Het geheel 5 minuten zachtjes stoven en dan de tahu weer toevoegen met de rest van de kokosmelk. Nog even laten stoven en dan serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.