Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
ingrediënten:
2,5 blok tahu/tofu
1 kleine bloemkool
250 gr jonge sperziebonen
1/2 struik Chinese kool
4 worteltjes
100 ml olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl donkere Chinese sojasaus (deze is wat zurig)
300 ml kokosmelk
zwarte peper naar smaak
bereiding:
Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes. Snijd de bonen in stukjes van 1 cm, de bloemkool in erg kleine roosjes en de wortels in dunne plakjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak daarin de tahu goudbruin. Schep de tahu uit de wok/wadjan en laat dit uitlekken. Voeg de groenten toe aan de olie en bak deze zachtjes voor 3 minuten. Dan het zout, de peper, de sojasaus en de helft van de kokosmelk toevoegen.
Het geheel 5 minuten zachtjes stoven en dan de tahu weer toevoegen met de rest van de kokosmelk. Nog even laten stoven en dan serveren.
2,5 blok tahu/tofu
1 kleine bloemkool
250 gr jonge sperziebonen
1/2 struik Chinese kool
4 worteltjes
100 ml olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl donkere Chinese sojasaus (deze is wat zurig)
300 ml kokosmelk
zwarte peper naar smaak
bereiding:
Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes. Snijd de bonen in stukjes van 1 cm, de bloemkool in erg kleine roosjes en de wortels in dunne plakjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak daarin de tahu goudbruin. Schep de tahu uit de wok/wadjan en laat dit uitlekken. Voeg de groenten toe aan de olie en bak deze zachtjes voor 3 minuten. Dan het zout, de peper, de sojasaus en de helft van de kokosmelk toevoegen.
Het geheel 5 minuten zachtjes stoven en dan de tahu weer toevoegen met de rest van de kokosmelk. Nog even laten stoven en dan serveren.