salade van kouseband
Ingrediënten:
150 gr kouseband
4 sjalotten
125 gr gekookte garnalen
100 gr kippenvlees
4 groene rawits
1 rode lombok
50 gr pinda's
75 ml kokosmelk
25 ml vissaus (nam pla)
50 ml limoenap
25 gr suiker
25 ml chilisaus
25 gr kokos
150 ml water
Bereiding:
Rooster de kokos goudbruin in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Kook de kip in het water gaar en snijd of pluk het vlees daarna fijn in sliertjes. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in kokend water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de garnalen doormidden. Snijd de lombok en de rawits grof en kneus deze met de pinda's. Meng dit met de garnalen, het vlees, de kokosmelk, de vissaus, de suiker, de chilisaus en het limoensap. Dan de sjalotten en de kouseband erdoorheen mengen en bestrooi het gerecht met de kokos.
150 gr kouseband
4 sjalotten
125 gr gekookte garnalen
100 gr kippenvlees
4 groene rawits
1 rode lombok
50 gr pinda's
75 ml kokosmelk
25 ml vissaus (nam pla)
50 ml limoenap
25 gr suiker
25 ml chilisaus
25 gr kokos
150 ml water
Bereiding:
Rooster de kokos goudbruin in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Kook de kip in het water gaar en snijd of pluk het vlees daarna fijn in sliertjes. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in kokend water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de garnalen doormidden. Snijd de lombok en de rawits grof en kneus deze met de pinda's. Meng dit met de garnalen, het vlees, de kokosmelk, de vissaus, de suiker, de chilisaus en het limoensap. Dan de sjalotten en de kouseband erdoorheen mengen en bestrooi het gerecht met de kokos.