logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Yaam Thua Poo
salade van kouseband
Ingrediënten:
150 gr kouseband
4 sjalotten
125 gr gekookte garnalen
100 gr kippenvlees
4 groene rawits
1 rode lombok
50 gr pinda's
75 ml kokosmelk
25 ml vissaus (nam pla)
50 ml limoenap
25 gr suiker
25 ml chilisaus
25 gr kokos
150 ml water

Bereiding:
Rooster de kokos goudbruin in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Kook de kip in het water gaar en snijd of pluk het vlees daarna fijn in sliertjes. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in kokend water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de garnalen doormidden. Snijd de lombok en de rawits grof en kneus deze met de pinda's. Meng dit met de garnalen, het vlees, de kokosmelk, de vissaus, de suiker, de chilisaus en het limoensap. Dan de sjalotten en de kouseband erdoorheen mengen en bestrooi het gerecht met de kokos.

Add comment

Submit

who is online

We have 353 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421575