Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gang Head
paddestoelen soep (2 pp)
Ingredienten:
150 gemengde paddestoelen
400 ml water
3 cm laos
1 sereh
2 kaffir lime / jerut purut blaadjes
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 eetl kleefrijst
1/2 theel asem
2 eetl water
1/2 theel zout
3 eetl nam pla (vissaus)
80 gr bamboescheuten
heet water

Bereiding:
week de rijst voor 2 uur in heet water en wrijf deze daarna fijn. Meng de asme met de eetl water. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Snijd de sereh en de laos fijn en kneus deze. Kneus de lomboks en de rawits.
Verhit in een pan het water en voeg de lomboks, de rawits, de sereh en de laos toe. Dan de rijst, de paddestoelen, de bamboescheuten, de lime /jerut purut blaadjes, de nam pla, het asemwater en het zout toevoegen en dit zachtjes voor 8 minuten laten sudderen. Serveer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275804