logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gang Head
paddestoelen soep (2 pp)
Ingredienten:
150 gemengde paddestoelen
400 ml water
3 cm laos
1 sereh
2 kaffir lime / jerut purut blaadjes
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 eetl kleefrijst
1/2 theel asem
2 eetl water
1/2 theel zout
3 eetl nam pla (vissaus)
80 gr bamboescheuten
heet water

Bereiding:
week de rijst voor 2 uur in heet water en wrijf deze daarna fijn. Meng de asme met de eetl water. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Snijd de sereh en de laos fijn en kneus deze. Kneus de lomboks en de rawits.
Verhit in een pan het water en voeg de lomboks, de rawits, de sereh en de laos toe. Dan de rijst, de paddestoelen, de bamboescheuten, de lime /jerut purut blaadjes, de nam pla, het asemwater en het zout toevoegen en dit zachtjes voor 8 minuten laten sudderen. Serveer

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180581