paddestoelen soep (2 pp)
Ingredienten:
150 gemengde paddestoelen
400 ml water
3 cm laos
1 sereh
2 kaffir lime / jerut purut blaadjes
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 eetl kleefrijst
1/2 theel asem
2 eetl water
1/2 theel zout
3 eetl nam pla (vissaus)
80 gr bamboescheuten
heet water
Bereiding:
week de rijst voor 2 uur in heet water en wrijf deze daarna fijn. Meng de asme met de eetl water. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Snijd de sereh en de laos fijn en kneus deze. Kneus de lomboks en de rawits.
Verhit in een pan het water en voeg de lomboks, de rawits, de sereh en de laos toe. Dan de rijst, de paddestoelen, de bamboescheuten, de lime /jerut purut blaadjes, de nam pla, het asemwater en het zout toevoegen en dit zachtjes voor 8 minuten laten sudderen. Serveer
150 gemengde paddestoelen
400 ml water
3 cm laos
1 sereh
2 kaffir lime / jerut purut blaadjes
3 rode lomboks
2 rode rawits
1 eetl kleefrijst
1/2 theel asem
2 eetl water
1/2 theel zout
3 eetl nam pla (vissaus)
80 gr bamboescheuten
heet water
Bereiding:
week de rijst voor 2 uur in heet water en wrijf deze daarna fijn. Meng de asme met de eetl water. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Snijd de sereh en de laos fijn en kneus deze. Kneus de lomboks en de rawits.
Verhit in een pan het water en voeg de lomboks, de rawits, de sereh en de laos toe. Dan de rijst, de paddestoelen, de bamboescheuten, de lime /jerut purut blaadjes, de nam pla, het asemwater en het zout toevoegen en dit zachtjes voor 8 minuten laten sudderen. Serveer