zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Phat Tao-Hu Khaeng Kap Lai Phak - Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots
- Ayam Ati Buncis
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Dendeng Kecap - dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
- Sambal binjai / wani
- Bebotok Daging 2
Tum Kha Gai - pittige soep met kip en kokosmelk


Tum Kha Gai
pittige soep met kip en kokosmelk
Ingrediënten:
100 gr kipfilet
100 ml water
150 ml koksmelk
5 cm laos
1 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 takje koriander
7 rode rawits
1 eetl citroensap
1 theel zout
3 eetl vissaus
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Hak de sereh en de laos fijn en de kneus de rawits. Verhit in een pan het water en voeg de laos, de sereh, de jeruk purut en het zout toe en breng aan de kook. Dan de kip, de vissaus, het citroensap en de kokosmelk toe en laat het 5 minuten sudderen. Voeg dan de rawits en de koriander blaadjes toe en laat nog 1 minuut sudderen.
Voor 2 personen
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.