Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Tom Yum Taleh - pittige vissoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tom Yum Taleh
pittige vissoep

Ingrediënten:
750 ml water
2 serehstengels
4 teentjes knoflook, gekneusd
2 kleine inktvisjes
450 gr makreel
125 gr garnalen/gamba's
2 limoenen (sap)
4 jeurk purut / kaffir lime blaadjes
4 rode rawits
2 theel zeezout
2 eetl vissaus (nam pla)
1 tomaat

Bereiding:
Snijd de inktvisjes en de makreel in stukjes. Pel de garnalen/gamba's en laat het staarstuk zitten. Snijd de tomaat in kleine partjes en de rawits in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de sereh, de knoflook en het zout toe en laat dit 4 minuten koken. Voeg dan de inktvis en de makreel toe en kook dit voor 2 minuten. Dan de garnalen toevoegen samen met het limoensap, de jerut purut, de rawits, de vissaus en de tomaat en kook dit nog zachtjes voor 5 minuten. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182117