Recente reacties

Ron 9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tom Yum Taleh - pittige vissoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tom Yum Taleh
pittige vissoep

Ingrediënten:
750 ml water
2 serehstengels
4 teentjes knoflook, gekneusd
2 kleine inktvisjes
450 gr makreel
125 gr garnalen/gamba's
2 limoenen (sap)
4 jeurk purut / kaffir lime blaadjes
4 rode rawits
2 theel zeezout
2 eetl vissaus (nam pla)
1 tomaat

Bereiding:
Snijd de inktvisjes en de makreel in stukjes. Pel de garnalen/gamba's en laat het staarstuk zitten. Snijd de tomaat in kleine partjes en de rawits in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de sereh, de knoflook en het zout toe en laat dit 4 minuten koken. Voeg dan de inktvis en de makreel toe en kook dit voor 2 minuten. Dan de garnalen toevoegen samen met het limoensap, de jerut purut, de rawits, de vissaus en de tomaat en kook dit nog zachtjes voor 5 minuten. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110653