zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Tumis Bayam Ebi Terasi - gestoofde gekruide spinazie
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Besengek
- Ikan goreng 2
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Cakalang pedas - pittige tonijn
- Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
- Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
Tom Yum Kung - soep met garnalen


Tom Yum Kung
soep met garnalen
soep met garnalen
benodigdheden:
750 ml water of lichte kippebouillon
250 gr. garnalen/gamba's gepeld
5 kaffir limoen blaadjes (bai-ma-krut)
3 schijfjes verse of gedroogde galangal (geelwortel / kha)
1/4 kop vissaus (nam pla)
2 serehstengels (ta-krai) in 2,5cm stukjes gesneden
5 rawits (phrik khi nu)
1/2 kop gesneden champignons
60 ml limoensap
1 eetlepel geroosterde chilipasta (nam phrik pao)
1 eetlepel gesneden korianderblaadjes (bai phak chi)
bereiding:
Breng het water/bouillon aan de kook en voeg dan knoflook, limoenblaadjes, galangal, vissaus, serehstengels, champignons en de rawits toe en laat het zachtjes doorkoken voor 2 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en laat het geheel voor 1 munuut koken. Wanneer de garnalen gekookt zijn, doe in een kom de limoensap en de chilipaste voeg hierin de soep, roer en garneer met de korianderblaadjes.
750 ml water of lichte kippebouillon
250 gr. garnalen/gamba's gepeld
5 kaffir limoen blaadjes (bai-ma-krut)
3 schijfjes verse of gedroogde galangal (geelwortel / kha)
1/4 kop vissaus (nam pla)
2 serehstengels (ta-krai) in 2,5cm stukjes gesneden
5 rawits (phrik khi nu)
1/2 kop gesneden champignons
60 ml limoensap
1 eetlepel geroosterde chilipasta (nam phrik pao)
1 eetlepel gesneden korianderblaadjes (bai phak chi)
bereiding:
Breng het water/bouillon aan de kook en voeg dan knoflook, limoenblaadjes, galangal, vissaus, serehstengels, champignons en de rawits toe en laat het zachtjes doorkoken voor 2 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en laat het geheel voor 1 munuut koken. Wanneer de garnalen gekookt zijn, doe in een kom de limoensap en de chilipaste voeg hierin de soep, roer en garneer met de korianderblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.