banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Tom Yum Kung - soep met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tom Yum Kung
soep met garnalen
benodigdheden:
750 ml water of lichte kippebouillon
250 gr. garnalen/gamba's gepeld
5 kaffir limoen blaadjes (bai-ma-krut)
3 schijfjes verse of gedroogde galangal (geelwortel / kha)
1/4 kop vissaus (nam pla)
2 serehstengels (ta-krai) in 2,5cm stukjes gesneden
5 rawits (phrik khi nu)
1/2 kop gesneden champignons
60 ml limoensap
1 eetlepel geroosterde chilipasta (nam phrik pao)
1 eetlepel gesneden korianderblaadjes (bai phak chi)

bereiding:
Breng het water/bouillon aan de kook en voeg dan knoflook, limoenblaadjes, galangal, vissaus, serehstengels, champignons en de rawits toe en laat het zachtjes doorkoken voor 2 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en laat het geheel voor 1 munuut koken. Wanneer de garnalen gekookt zijn, doe in een kom de limoensap en de chilipaste voeg hierin de soep, roer en garneer met de korianderblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 218 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40314607