Pla Rad Prig
gebakken vis in tamarinde saus
Ingrediënten:
1 garoupa (geitenbaars)
1 eetl asem
3 eetl palmsuiker
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
2 eetl vissaus
4 rode rawits
3 eetl water
3 takjes coriander
125 ml olie
Bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze in. Verhit in een wok de olie en bak de vis zachtjes voor 10 minuten aan een kant en daarna voor 5 minuten aan de andere kant. Schep de vis op een bord en giet de saus erover. Garneer het met de coriander blaadjes
bereiding saus:
Snijd de sjalot, de knoflook en de rawits fijn. Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de sjalot, de knoflook en de rawits voor 2 minutens. Voeg dan de asem, de vissaus, de palmsuiker en het water toe en laat dit zachtjes inkoken todat er een wat dikke saus is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Pelecing - sambal met limoensap
- Ase Lidah - gestoofde tong in kruidige romige saus
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Inihaw Na Pusit - gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Rendang Tumbuk rendang - rendang van pittig gekruide gehaktballetjes
- Jadah Manten - feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet
- Sop Buntut - ossestaartsoep
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...