zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tim nyat nyat - Gestoofd varkensvlees in uien saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Semur Kambing Giling Kacang Merah - gehaktballetjes met rode kidney bonen
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Hati Ampela Mercon - pittige gebakken kippenlevertjes
- Gule belung - Stoofpotje van vis en groenten
- Gochujang Saewu Gui - pittig geroosterde sate van garnalen
Pla Rad Prig - gebakken vis in tamarinde saus


Pla Rad Prig
gebakken vis in tamarinde saus
Ingrediënten:
1 garoupa (geitenbaars)
1 eetl asem
3 eetl palmsuiker
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
2 eetl vissaus
4 rode rawits
3 eetl water
3 takjes coriander
125 ml olie
Bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze in. Verhit in een wok de olie en bak de vis zachtjes voor 10 minuten aan een kant en daarna voor 5 minuten aan de andere kant. Schep de vis op een bord en giet de saus erover. Garneer het met de coriander blaadjes
bereiding saus:
Snijd de sjalot, de knoflook en de rawits fijn. Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de sjalot, de knoflook en de rawits voor 2 minutens. Voeg dan de asem, de vissaus, de palmsuiker en het water toe en laat dit zachtjes inkoken todat er een wat dikke saus is.
gebakken vis in tamarinde saus
Ingrediënten:
1 garoupa (geitenbaars)
1 eetl asem
3 eetl palmsuiker
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
2 eetl vissaus
4 rode rawits
3 eetl water
3 takjes coriander
125 ml olie
Bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze in. Verhit in een wok de olie en bak de vis zachtjes voor 10 minuten aan een kant en daarna voor 5 minuten aan de andere kant. Schep de vis op een bord en giet de saus erover. Garneer het met de coriander blaadjes
bereiding saus:
Snijd de sjalot, de knoflook en de rawits fijn. Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de sjalot, de knoflook en de rawits voor 2 minutens. Voeg dan de asem, de vissaus, de palmsuiker en het water toe en laat dit zachtjes inkoken todat er een wat dikke saus is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.