Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pa Rat Prik - gebakken vis in een zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pa Rat Prik
gebakken vis in een zoetzure saus

Ingrediënten:
1 Orade/Dorade (500 gr)
3 theel zout
olie

Ingrediënten saus:
1 eetl palmsuiker
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl vissaus
1 eetl tamarinde sap
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
6 kemangi blaadjes
1 kleine rode ui

Bereiding:
Maak de vis goed schoon en kerf deze aan beide zijden in. Wrijf de vis in met het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis in 15 minuten gaar. De olie moet de vis geheel bedekken. Als de vis gaar is neem deze uit de pan en giet de saus over de vis.

Bereiding saus:
Hak de rawits, de knoflook en de ui grof. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook en de ui voor 30 seconden. Voeg dan de vissaus, de sojasaus, de palmsuiker en het tamarinde sap toe en meng alles goed. Voeg de kemangi blaadjes toe en serveer de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025396