zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi - gebakken gezouten inktvis met kemangi
- Ora aré van udang - roerei met garnalen
- Sup Ikan Nila - vissoep met tilapia
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Loempoek - lumpuk - gebakken lever
- Sup Ayam Kampung - gekruide kippensoep
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Sarabi - pannenkoeken met kokossaus
- Ayam Goreng Bumbu Empal - gebakken gekruide zoete kip
- Mangut - mangoet van rode poon
Pa Rat Prik - gebakken vis in een zoetzure saus


Pa Rat Prik
gebakken vis in een zoetzure saus
Ingrediënten:
1 Orade/Dorade (500 gr)
3 theel zout
olie
Ingrediënten saus:
1 eetl palmsuiker
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl vissaus
1 eetl tamarinde sap
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
6 kemangi blaadjes
1 kleine rode ui
Bereiding:
Maak de vis goed schoon en kerf deze aan beide zijden in. Wrijf de vis in met het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis in 15 minuten gaar. De olie moet de vis geheel bedekken. Als de vis gaar is neem deze uit de pan en giet de saus over de vis.
Bereiding saus:
Hak de rawits, de knoflook en de ui grof. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook en de ui voor 30 seconden. Voeg dan de vissaus, de sojasaus, de palmsuiker en het tamarinde sap toe en meng alles goed. Voeg de kemangi blaadjes toe en serveer de saus.
gebakken vis in een zoetzure saus
Ingrediënten:
1 Orade/Dorade (500 gr)
3 theel zout
olie
Ingrediënten saus:
1 eetl palmsuiker
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl vissaus
1 eetl tamarinde sap
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
6 kemangi blaadjes
1 kleine rode ui
Bereiding:
Maak de vis goed schoon en kerf deze aan beide zijden in. Wrijf de vis in met het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis in 15 minuten gaar. De olie moet de vis geheel bedekken. Als de vis gaar is neem deze uit de pan en giet de saus over de vis.
Bereiding saus:
Hak de rawits, de knoflook en de ui grof. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de rawits, de knoflook en de ui voor 30 seconden. Voeg dan de vissaus, de sojasaus, de palmsuiker en het tamarinde sap toe en meng alles goed. Voeg de kemangi blaadjes toe en serveer de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.