zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Sambal Kuit
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Udang madu merica hitam - garnalen in een honing pepersaus
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
Kaeng Phet Kung - garnalen in rode curry


Kaeng Phet Kung
garnalen in rode curry
Ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
500 ml kokosmelk
2 eetl rode curry [pasta (zie recept)
2 eetl vissaus
1 rode lombok
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Bewaar de koppen maar verwijder de harde bovenkant. Snijd de lombok in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de curry pasta, de vissaus en de lombok en breng het, al roerend, aan de kook.
Voeg dan de garnalen en de koppen toe en kook op laag vuur voor 15 minuten totdat de garnalen gaar zijn geworden.
garnalen in rode curry
Ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
500 ml kokosmelk
2 eetl rode curry [pasta (zie recept)
2 eetl vissaus
1 rode lombok
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Bewaar de koppen maar verwijder de harde bovenkant. Snijd de lombok in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de curry pasta, de vissaus en de lombok en breng het, al roerend, aan de kook.
Voeg dan de garnalen en de koppen toe en kook op laag vuur voor 15 minuten totdat de garnalen gaar zijn geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.