zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
Biefstuksalade met limoensaus


Biefstuksalade met limoensaus
Benodigdheden:
450 gr biefstuk
2 sjalotten
225 gr bamboescheuten
1 winterwortel (± 200 gr)
3 stengels bleekselderij
1 rode lombok
3 eetl olie
2 teentje knoflook
zout naar smaak
10 takjes verse munt
25 takjes verse koriander
2 limoenen (sap)
1 1/2 eetl suiker
3 eetl vissaus (Nam Pla)
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd dan de wortel, de bleekselderij en de bamboescheuten in dunne reepjes. snijd de lombok in dunne ringetjes. Hak de munt en de koriander fijn. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Maak een sausje van het limoensap, 2 eetl olie, de suiker en de nam pla. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak het vlees voor 1 minuut. Voeg de knoflook toe en het zout. Goed omroeren en laten afkoelen.
Meng in een schaal het vlees, de groenten en de munt. Bestrooi dit met de lombok en giet de saus erover. Bestrooi het dan met de koriander. Serveer.
450 gr biefstuk
2 sjalotten
225 gr bamboescheuten
1 winterwortel (± 200 gr)
3 stengels bleekselderij
1 rode lombok
3 eetl olie
2 teentje knoflook
zout naar smaak
10 takjes verse munt
25 takjes verse koriander
2 limoenen (sap)
1 1/2 eetl suiker
3 eetl vissaus (Nam Pla)
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd dan de wortel, de bleekselderij en de bamboescheuten in dunne reepjes. snijd de lombok in dunne ringetjes. Hak de munt en de koriander fijn. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Maak een sausje van het limoensap, 2 eetl olie, de suiker en de nam pla. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak het vlees voor 1 minuut. Voeg de knoflook toe en het zout. Goed omroeren en laten afkoelen.
Meng in een schaal het vlees, de groenten en de munt. Bestrooi dit met de lombok en giet de saus erover. Bestrooi het dan met de koriander. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.