Benodigdheden:
450 gr biefstuk
2 sjalotten
225 gr bamboescheuten
1 winterwortel (± 200 gr)
3 stengels bleekselderij
1 rode lombok
3 eetl olie
2 teentje knoflook
zout naar smaak
10 takjes verse munt
25 takjes verse koriander
2 limoenen (sap)
1 1/2 eetl suiker
3 eetl vissaus (Nam Pla)
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd dan de wortel, de bleekselderij en de bamboescheuten in dunne reepjes. snijd de lombok in dunne ringetjes. Hak de munt en de koriander fijn. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Maak een sausje van het limoensap, 2 eetl olie, de suiker en de nam pla. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak het vlees voor 1 minuut. Voeg de knoflook toe en het zout. Goed omroeren en laten afkoelen.
Meng in een schaal het vlees, de groenten en de munt. Bestrooi dit met de lombok en giet de saus erover. Bestrooi het dan met de koriander. Serveer.
450 gr biefstuk
2 sjalotten
225 gr bamboescheuten
1 winterwortel (± 200 gr)
3 stengels bleekselderij
1 rode lombok
3 eetl olie
2 teentje knoflook
zout naar smaak
10 takjes verse munt
25 takjes verse koriander
2 limoenen (sap)
1 1/2 eetl suiker
3 eetl vissaus (Nam Pla)
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd dan de wortel, de bleekselderij en de bamboescheuten in dunne reepjes. snijd de lombok in dunne ringetjes. Hak de munt en de koriander fijn. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Maak een sausje van het limoensap, 2 eetl olie, de suiker en de nam pla. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak het vlees voor 1 minuut. Voeg de knoflook toe en het zout. Goed omroeren en laten afkoelen.
Meng in een schaal het vlees, de groenten en de munt. Bestrooi dit met de lombok en giet de saus erover. Bestrooi het dan met de koriander. Serveer.