logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nua Phat Nam Manhoy
rundvlees met paddestoelen en oestersaus
          
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zwarte peper
2 eetl kecap manis
1 eetl bloem
5 shii-take paddestoelen
300 gr oesterzwammen
2 lente-uitjes
5 teentjes knoflook
6 cm gember
5 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
4 eetl rijstwijn
1 theel palmsuiker
3 eetl olie

garnering:
1 rode lombok
2 eetl gehakte korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de knoflook en de gember fijn. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm lang. Snijd de oesterzwammen en shii-take in stukken. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het dan in met de peper, de bloem en de kecap en laat het 1 uur intrekken.
Verhit in een wok de olie en voeg dan het vlees, de knoflook en de gember toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de paddestoelen, de oestersaus, de nam pla, de palmsuiker en de lente-uitjes toevoegen en nog 2 minuten bakken. Dan de rijstwijn erdoor heen roeren en garneer het met de korianderblaadjes en de in dunne reepjes gesneden lombok en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 121 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180654