Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nua Phat Nam Manhoy - rundvlees met paddestoelen en oestersaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nua Phat Nam Manhoy
rundvlees met paddestoelen en oestersaus
          
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zwarte peper
2 eetl kecap manis
1 eetl bloem
5 shii-take paddestoelen
300 gr oesterzwammen
2 lente-uitjes
5 teentjes knoflook
6 cm gember
5 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
4 eetl rijstwijn
1 theel palmsuiker
3 eetl olie

garnering:
1 rode lombok
2 eetl gehakte korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de knoflook en de gember fijn. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm lang. Snijd de oesterzwammen en shii-take in stukken. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het dan in met de peper, de bloem en de kecap en laat het 1 uur intrekken.
Verhit in een wok de olie en voeg dan het vlees, de knoflook en de gember toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de paddestoelen, de oestersaus, de nam pla, de palmsuiker en de lente-uitjes toevoegen en nog 2 minuten bakken. Dan de rijstwijn erdoor heen roeren en garneer het met de korianderblaadjes en de in dunne reepjes gesneden lombok en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 138 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025367