Nua Phat Nam Manhoy
rundvlees met paddestoelen en oestersaus
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zwarte peper
2 eetl kecap manis
1 eetl bloem
5 shii-take paddestoelen
300 gr oesterzwammen
2 lente-uitjes
5 teentjes knoflook
6 cm gember
5 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
4 eetl rijstwijn
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
garnering:
1 rode lombok
2 eetl gehakte korianderblaadjes
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de knoflook en de gember fijn. Snijd de lente-ui in stukjes van 3 cm lang. Snijd de oesterzwammen en shii-take in stukken. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het dan in met de peper, de bloem en de kecap en laat het 1 uur intrekken.
Verhit in een wok de olie en voeg dan het vlees, de knoflook en de gember toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de paddestoelen, de oestersaus, de nam pla, de palmsuiker en de lente-uitjes toevoegen en nog 2 minuten bakken. Dan de rijstwijn erdoor heen roeren en garneer het met de korianderblaadjes en de in dunne reepjes gesneden lombok en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bandeng Goreng Bumbu Bali - pittig gebakken vis
- Rempejek - hartige pindakoekjes
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees
- Pacari - ananas curry
- Sambal goreng telor petis
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Oblok-oblok kuning - tahoe/tempégerecht met boontjes
- Havita - kokos-cassavecake
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...