geroosterde reepjes rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
5 eetl vissaus
5 eetl limoensap
3 sjalotten
2 takjes coriander
9 blaadjes mint
2 eetl khao koor (geroosterde en gestampte rijst)
1 eetl sesam zaad
2 rode lomboks
3 eetl olie
ingrediënten marinade:
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel asem
3 eetl water
1 eetl limoensap
5 rawits
Bereiding:
Maak eerst de marinade. Snijd de rawits fijn en meng all ingrediënten goed door elkaar en wrijf hiermee het vlees is en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Rooster vervolgens het vlees boven een houtkoolvuurtje voor 20 minuten. Snijd het vlees daarna in stukjes/reepjes.
Snijd de sjalotten, de coriander en de mint fijn. Wrijf of maal de lomboks fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en voeg het vlees toe. Voeg dan alle overige ingrediënten toe en bak het voor 2 minuten totdat het vlees gaar is.