Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Miang Kham

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Miang Kham
naar eigen smaak samengestelde pakketjes met een lekkere saus
Ingrediënten:
betal-noot bladeren (cha-phloo)
of anders sla of spinazie/kangkung bladeren

Ingrediënten vulling:
175 gr geraspte kokos
2 limoenen
4 sjalotten
100 gr pinda's
6 eetl gedroogde garnalen
5 rode rawits
8 cm gember (jahe/djahé)

ingrediënten saus:
1 eetl trasi bakar
4 cm laos
75 gr geraspte kokos
125 gr kleine gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
250 gr gula jawa (palmsuiker)
2 eetl suiker
zout naar smaak
350 ml water

bereiding vulling:
Snijd de limoenen in kleine stukjes. Snijd de sjalotten en de lomboks fijn en rasp de gember. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Schep alle ingrediënten apart in kommetjes.

bereiding saus:
Rooster de laos boven een houtskoolvuurtje totdat de geur vrijkomt. Snijd de laos dan fijn. Rasp de gember en snijd de sjalotten fijn. rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Wrijf of maal de sjalotten, de laos, de trasi, de gember, de garnalen, de kokos fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de pasta, de palmsuiker en de suiker toe en laat het zachtjes inkoken totdat er nog 225 ml over is. Meng dan het zout erdoor. Giet de saus over in een kom.

Hoe te serveren
Neem een blad en vouw het als een beginnend pakketje en schep daar 1 theel kokos op. Vervolgens kleine beetjes van de andere vullingen toevoegen en daarover wat saus. Vouw het dicht en eet het lekker op.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41230885