1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Miang Kham
naar eigen smaak samengestelde pakketjes met een lekkere saus
Ingrediënten:
betal-noot bladeren (cha-phloo)
of anders sla of spinazie/kangkung bladeren

Ingrediënten vulling:
175 gr geraspte kokos
2 limoenen
4 sjalotten
100 gr pinda's
6 eetl gedroogde garnalen
5 rode rawits
8 cm gember (jahe/djahé)

ingrediënten saus:
1 eetl trasi bakar
4 cm laos
75 gr geraspte kokos
125 gr kleine gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
250 gr gula jawa (palmsuiker)
2 eetl suiker
zout naar smaak
350 ml water

bereiding vulling:
Snijd de limoenen in kleine stukjes. Snijd de sjalotten en de lomboks fijn en rasp de gember. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Schep alle ingrediënten apart in kommetjes.

bereiding saus:
Rooster de laos boven een houtskoolvuurtje totdat de geur vrijkomt. Snijd de laos dan fijn. Rasp de gember en snijd de sjalotten fijn. rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Wrijf of maal de sjalotten, de laos, de trasi, de gember, de garnalen, de kokos fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de pasta, de palmsuiker en de suiker toe en laat het zachtjes inkoken totdat er nog 225 ml over is. Meng dan het zout erdoor. Giet de saus over in een kom.

Hoe te serveren
Neem een blad en vouw het als een beginnend pakketje en schep daar 1 theel kokos op. Vervolgens kleine beetjes van de andere vullingen toevoegen en daarover wat saus. Vouw het dicht en eet het lekker op.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35253969