banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Miang Kham

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Miang Kham
naar eigen smaak samengestelde pakketjes met een lekkere saus
Ingrediënten:
betal-noot bladeren (cha-phloo)
of anders sla of spinazie/kangkung bladeren

Ingrediënten vulling:
175 gr geraspte kokos
2 limoenen
4 sjalotten
100 gr pinda's
6 eetl gedroogde garnalen
5 rode rawits
8 cm gember (jahe/djahé)

ingrediënten saus:
1 eetl trasi bakar
4 cm laos
75 gr geraspte kokos
125 gr kleine gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
250 gr gula jawa (palmsuiker)
2 eetl suiker
zout naar smaak
350 ml water

bereiding vulling:
Snijd de limoenen in kleine stukjes. Snijd de sjalotten en de lomboks fijn en rasp de gember. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Schep alle ingrediënten apart in kommetjes.

bereiding saus:
Rooster de laos boven een houtskoolvuurtje totdat de geur vrijkomt. Snijd de laos dan fijn. Rasp de gember en snijd de sjalotten fijn. rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Wrijf of maal de sjalotten, de laos, de trasi, de gember, de garnalen, de kokos fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de pasta, de palmsuiker en de suiker toe en laat het zachtjes inkoken totdat er nog 225 ml over is. Meng dan het zout erdoor. Giet de saus over in een kom.

Hoe te serveren
Neem een blad en vouw het als een beginnend pakketje en schep daar 1 theel kokos op. Vervolgens kleine beetjes van de andere vullingen toevoegen en daarover wat saus. Vouw het dicht en eet het lekker op.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38896204