Szechuan roerbak van oesterzwammen
Ingrediënten:
400 gr oesterzwammen
1 1/2 eetl oestersaus
1 theel kecap manis
4 cm jahe
6 lente-uitjes
2 eetl olie
1/4 theel Szechuan peper
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte oesterzwammen in reepjes en raps de jahe. Snijd de lente-ui in 3 cm lange stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de lente-ui (witte deel) en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de oesterzwammen, de kecap en de oestersaus toe en bak voor 2 minuten. Dan de peper en de lente-ui (groene deel) toevoegen en meng.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Rundvlees met zwarte peper - 黑椒牛柳
- Pantunu duku tedong - Geroosterd vlees met sambal
- Daging Rujak
- Yum Nua - salade van gegrild rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Sayur reboeng
- Opor Ayam Yogyakarta - in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta
- Buddi - gekruide kleine visjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...