Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Icon1 Comment
Kippenbouillon 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Kippenbouillon 2

 

Ingrediënten:
2500 gr kippenbotten
3 wortelen
3 uien
8 stengels bleekselderij
1 theel zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
1 steranijs
2 eetl sojasaus
4 cm gember, gekneusd
1/4 bosje selderij blad
water

Bereiding:
Was de botten en leg deze in een pan met zoveel water dat de botten 5 cm onder staan en breng het zachtjes aan de kook ern schep het schuim en de verontreinigingen regelmatig af. Laat de bouillon 1 uur zachtjes trekken totdat het vet bovenkomt drijven en schep dit af. Snijd de uien, de bleekselderij en de wortelen grof en voeg dit samen met de peperkorrels, de laurier, de tijm, de peterselie/selderij, de steranijs, de gember en de sojasaus toe aan de bouillon en laat dit 3-4 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon en laat het afkoelen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Bernard · 2 years ago
    Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914235