zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Be Celeng Base Manis - varkensvlees in zoetzure sojasaus
- Groene curry paste
- Rempah goreng - gehaktballetjes met kokos
- Timus singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Lauk Gadang 2 - rundvlees stoofpotje
- Shui Zhu - Sichuan gekookt rundvlees
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Daging Malakka - rundvlees met pinda's
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
Lumpia Ubod


Lumpia Ubod
ingrediënten:
30 ml olie
2 teentjes knoflook, geplet
1 sjalot, fijngesneden
60 gr ham, in fijne blokjes gesneden
250 gr gekookt varkensvlees, in kleine blokjes
115 gr gepelde garnelen, fijngehakt
115 gr garbansos, gekookte kikkerwten
225 gr habichuelas (sperziebonen) schuin gesneden
250 gr ubod (palmhart) in dunne reepjes
450 gr kool, fijn gesneden
30 gr zout
24 stuks slablaadjes of lente-uitjes
225 gr wortel, julienne gesneden
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de knoflook bruin, voeg dan de sjalot toe en bak dicht langzaam zacht. Voeg dan het varkensvlees, de ham, de garnalen en de kikkererwten. Stoof dit voor 5 minuten. voeg dan de wortels, de sperziebonen en de palmhart toe. Zachtjes stoven totdat de groenten halfgaar zijn. Vervolgens de kool toevoegen en stoof het geheel gaar. Giet af en breng het op smaak met het zout. Rol het mengsel op in de eigengemaakte lumpiavellen (zie recept) met een slablaadje of het groen van een lente-uitje
30 ml olie
2 teentjes knoflook, geplet
1 sjalot, fijngesneden
60 gr ham, in fijne blokjes gesneden
250 gr gekookt varkensvlees, in kleine blokjes
115 gr gepelde garnelen, fijngehakt
115 gr garbansos, gekookte kikkerwten
225 gr habichuelas (sperziebonen) schuin gesneden
250 gr ubod (palmhart) in dunne reepjes
450 gr kool, fijn gesneden
30 gr zout
24 stuks slablaadjes of lente-uitjes
225 gr wortel, julienne gesneden
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de knoflook bruin, voeg dan de sjalot toe en bak dicht langzaam zacht. Voeg dan het varkensvlees, de ham, de garnalen en de kikkererwten. Stoof dit voor 5 minuten. voeg dan de wortels, de sperziebonen en de palmhart toe. Zachtjes stoven totdat de groenten halfgaar zijn. Vervolgens de kool toevoegen en stoof het geheel gaar. Giet af en breng het op smaak met het zout. Rol het mengsel op in de eigengemaakte lumpiavellen (zie recept) met een slablaadje of het groen van een lente-uitje
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.