banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Lumpia Ubod
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lumpia Ubod
ingrediënten:
30 ml olie
2 teentjes knoflook, geplet
1 sjalot, fijngesneden
60 gr ham, in fijne blokjes gesneden
250 gr gekookt varkensvlees, in kleine blokjes
115 gr gepelde garnelen, fijngehakt
115 gr garbansos, gekookte kikkerwten
225 gr habichuelas (sperziebonen) schuin gesneden
250 gr ubod (palmhart) in dunne reepjes
450 gr kool, fijn gesneden
30 gr zout
24 stuks slablaadjes of lente-uitjes
225 gr wortel, julienne gesneden

bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de knoflook bruin, voeg dan de sjalot toe en bak dicht langzaam zacht. Voeg dan het varkensvlees, de ham, de garnalen en de kikkererwten. Stoof dit voor 5 minuten. voeg dan de wortels, de sperziebonen en de palmhart toe. Zachtjes stoven totdat de groenten halfgaar zijn. Vervolgens de kool toevoegen en stoof het geheel gaar. Giet af en breng het op smaak met het zout. Rol het mengsel op in de eigengemaakte lumpiavellen (zie recept) met een slablaadje of het groen van een lente-uitje
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335124