Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Lumpia Ubod

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lumpia Ubod
ingrediënten:
30 ml olie
2 teentjes knoflook, geplet
1 sjalot, fijngesneden
60 gr ham, in fijne blokjes gesneden
250 gr gekookt varkensvlees, in kleine blokjes
115 gr gepelde garnelen, fijngehakt
115 gr garbansos, gekookte kikkerwten
225 gr habichuelas (sperziebonen) schuin gesneden
250 gr ubod (palmhart) in dunne reepjes
450 gr kool, fijn gesneden
30 gr zout
24 stuks slablaadjes of lente-uitjes
225 gr wortel, julienne gesneden

bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de knoflook bruin, voeg dan de sjalot toe en bak dicht langzaam zacht. Voeg dan het varkensvlees, de ham, de garnalen en de kikkererwten. Stoof dit voor 5 minuten. voeg dan de wortels, de sperziebonen en de palmhart toe. Zachtjes stoven totdat de groenten halfgaar zijn. Vervolgens de kool toevoegen en stoof het geheel gaar. Giet af en breng het op smaak met het zout. Rol het mengsel op in de eigengemaakte lumpiavellen (zie recept) met een slablaadje of het groen van een lente-uitje
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 222 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256883