logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Goreng Kering
geroosterde kip met gepeperde olie
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip in vier stukken gedeeld

marinade:
5 uitgeperste teentjes knoflook
4 gekneusde steranijs
1/2 theel. gemalen cardamon
1 kaneelstokje
2 eetl. ketjap manis
250 ml rijstwijn
250 ml water
zout en peper naar smaak

olie:
3 eetl. sesamolie
3 eetl. sojaolie
7 rode rawits
1 uitgeperste teentje knoflook
1 theel. gemalen zwarte peper

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingerediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hierin de kip voor minimaal 2 uur. Rooster de kip langzaam op een houtskoolvuurtje gaar totdat het vel krokant is geworden.
Verhit voor de gepeperde olie de beide oliën en fruit hier de fijngesneden rawits, de knoflook en de peper langzaam totdat de geur vrijkomt.
Besprenkel de geroosterde kip met deze olie.

Add comment

Submit

who is online

We have 257 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420348