zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Ayam Goreng Kering - geroosterde kip met gepeperde olie


Ayam Goreng Kering
geroosterde kip met gepeperde olie
geroosterde kip met gepeperde olie
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip in vier stukken gedeeld
marinade:
5 uitgeperste teentjes knoflook
4 gekneusde steranijs
1/2 theel. gemalen cardamon
1 kaneelstokje
2 eetl. ketjap manis
250 ml rijstwijn
250 ml water
zout en peper naar smaak
olie:
3 eetl. sesamolie
3 eetl. sojaolie
7 rode rawits
1 uitgeperste teentje knoflook
1 theel. gemalen zwarte peper
Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingerediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hierin de kip voor minimaal 2 uur. Rooster de kip langzaam op een houtskoolvuurtje gaar totdat het vel krokant is geworden.
Verhit voor de gepeperde olie de beide oliën en fruit hier de fijngesneden rawits, de knoflook en de peper langzaam totdat de geur vrijkomt.
Besprenkel de geroosterde kip met deze olie.
ingrediënten:
1 kip in vier stukken gedeeld
marinade:
5 uitgeperste teentjes knoflook
4 gekneusde steranijs
1/2 theel. gemalen cardamon
1 kaneelstokje
2 eetl. ketjap manis
250 ml rijstwijn
250 ml water
zout en peper naar smaak
olie:
3 eetl. sesamolie
3 eetl. sojaolie
7 rode rawits
1 uitgeperste teentje knoflook
1 theel. gemalen zwarte peper
Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingerediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hierin de kip voor minimaal 2 uur. Rooster de kip langzaam op een houtskoolvuurtje gaar totdat het vel krokant is geworden.
Verhit voor de gepeperde olie de beide oliën en fruit hier de fijngesneden rawits, de knoflook en de peper langzaam totdat de geur vrijkomt.
Besprenkel de geroosterde kip met deze olie.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.