banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Kering
geroosterde kip met gepeperde olie
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip in vier stukken gedeeld

marinade:
5 uitgeperste teentjes knoflook
4 gekneusde steranijs
1/2 theel. gemalen cardamon
1 kaneelstokje
2 eetl. ketjap manis
250 ml rijstwijn
250 ml water
zout en peper naar smaak

olie:
3 eetl. sesamolie
3 eetl. sojaolie
7 rode rawits
1 uitgeperste teentje knoflook
1 theel. gemalen zwarte peper

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingerediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hierin de kip voor minimaal 2 uur. Rooster de kip langzaam op een houtskoolvuurtje gaar totdat het vel krokant is geworden.
Verhit voor de gepeperde olie de beide oliën en fruit hier de fijngesneden rawits, de knoflook en de peper langzaam totdat de geur vrijkomt.
Besprenkel de geroosterde kip met deze olie.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335580