zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Piloos - aardappelballetjes
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Gule Bagar - Gestoofde lamsbout
- Pindang Kuning
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
Manuk masak bahandang - kip met prei in kokosmelk


Manuk masak bahandang
kip met prei in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 citroen, sap
200 ml santen asli
2 preien
3 rode lomboks
2 theel asam
2 eetl kecap
1 eetl palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
6 kleine rode uitjes
5 teentjes knoflook
2 cm kencur
3 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in ringetjes en de lomboks schuin in stukjes. Snijd de kip in blokjes en meng er het citroensap erdoor.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees goudbruin en schep het uit de pan. Voeg dan de bumbu toe en bak dit voor 2 minuten. Vervolgens de kip, de asam, de kecap, de palmsuiker en de santen toevoegen en dit zachtjes laten sudderen. Als de santen dun wordt dan de prei toevoegen en bak dit zacht.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.