Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Manuk masak bahandang - kip met prei in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Manuk masak bahandang
kip met prei in kokosmelk


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 citroen, sap
200 ml santen asli
2 preien
3 rode lomboks
2 theel asam
2 eetl kecap
1 eetl palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
6 kleine rode uitjes
5 teentjes knoflook
2 cm kencur
3 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in ringetjes en de lomboks schuin in stukjes. Snijd de kip in blokjes en meng er het citroensap erdoor.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees goudbruin en schep het uit de pan. Voeg dan de bumbu toe en bak dit voor 2 minuten. Vervolgens de kip, de asam, de kecap, de palmsuiker en de santen toevoegen en dit zachtjes laten sudderen. Als de santen dun wordt dan de prei toevoegen en bak dit zacht.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110567