Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sambal Goreng Bebek - eend in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Bebek
eend in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr eend
1 eetl limoensap
300 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 tomaat
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de tomaat in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de salam voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water en de tomaat toevoegen en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836