Sambal Goreng Bebek
eend in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr eend
1 eetl limoensap
300 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 tomaat
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de tomaat in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de salam voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water en de tomaat toevoegen en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Kecap Bali
- Geroosterde kip - 五香烤鸡
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- 蒜香茄子 - gebakken aubergine met knoflook saus
- Ayan Cocoh - in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Plecing Ayam - gekruide en geroosterde kip
- Sayur godok
- Pakis pilitode - Varenspruiten in gekruide kokosmelk
- Rujak Manis
- Ase Tahu Cabe Hejo - gebakken tahu met groene peper
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...