Ayam Kecap (Spesial)
kip in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
2 eetl boter
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en half gaar. Zet apart.
Snijd de ui in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne ringen en snijd de tomaat in partjes. Hak de knoflook grof.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Vervolgens de kip en het water toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Sayur Godog Labu Siam - in kokosmelk gestoofde chayote met tahu
- Ayam Masak Bugis - kip in saus
- Tumis Buncis Dan Petai - gestoofde boontje met peteh
- Bacem Ayam - gekruide gebakken kip
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Jukut Buah Kacang - gekruid en gestoofd kousenband
- Watar Kawuhuk - maïskorrels met kokos
- Daging Panggang Madu - in honing gebakken rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...