zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Nam Jim Jaew - pittige saus (Esarn)
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Binte Biluhuta 1 - soep met mais en garnalen
- Acar Kol - atjar van kool, tauge en komkommer
- Getuk Lindri 1 - Zoete aardappel-kokos cake
- Udang Patai Lado Ijau
- sop sayur - groentesoep
- Daging Cabai Daun Ketumbar - pittig rundvlees met koriander
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
Ayam Kecap (Spesial) - kip in kecapsaus


Ayam Kecap (Spesial)
kip in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
2 eetl boter
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en half gaar. Zet apart.
Snijd de ui in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne ringen en snijd de tomaat in partjes. Hak de knoflook grof.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Vervolgens de kip en het water toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
kip in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
2 eetl boter
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en half gaar. Zet apart.
Snijd de ui in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne ringen en snijd de tomaat in partjes. Hak de knoflook grof.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Vervolgens de kip en het water toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.