logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Kecap (Spesial)
kip in kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel limoensap
2 eetl boter
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en half gaar. Zet apart.
Snijd de ui in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne ringen en snijd de tomaat in partjes. Hak de knoflook grof.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Vervolgens de kip en het water toevoegen en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367