zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Oro sir - Gekruide gemengde groenten
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Mu Gur La - varkenssate
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Telor Dadar Kelapa - Omelet met kokos
- Tumis Bayam Ebi Terasi - spinazie met trasi en gedroogde garnalen
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
Ayam Goreng Bumbu Kari - gebakken kip met kerrie


Ayam Goreng Bumbu Kari
gebakken kip met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1/2 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 theel kerriepoeder
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het limoensap en de kip erdoor.
Verhit een pan en voeg het mengsel toe samen met de serai, de salam en het zout en kook op laag vuur en afgesloten totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan de olie en bak de kip daarna bruin. Serveer.
gebakken kip met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1/2 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 theel kerriepoeder
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het limoensap en de kip erdoor.
Verhit een pan en voeg het mengsel toe samen met de serai, de salam en het zout en kook op laag vuur en afgesloten totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een pan de olie en bak de kip daarna bruin. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.