Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Masak Santan Pedas - kip in een pittige kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Masak Santan Pedas
kip in een pittige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl asam water
200 ml water
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de jeruk purut en de jahe toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en koo de kip gaar. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42101038