Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Ayam Masak Santan Pedas - kip in een pittige kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Masak Santan Pedas
kip in een pittige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl asam water
200 ml water
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de jeruk purut en de jahe toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en koo de kip gaar. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 44 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41080977