Recente Reacties

Ayam Masak Santan Pedas
kip in een pittige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl asam water
200 ml water
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de jeruk purut en de jahe toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en koo de kip gaar. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 208 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587874