zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Dendeng Ragi 2 zoet rundvlees met gerapste kokos
- Chung Tong Gai - kip in kruidige saus
- Gamjaguk 감자국 - aardappelsoep
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Tahu gimbal - tahu met garnalen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
Ayam Masak Santan Pedas - kip in een pittige kruidige saus


Ayam Masak Santan Pedas
kip in een pittige kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl asam water
200 ml water
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de jeruk purut en de jahe toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en koo de kip gaar. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt.
kip in een pittige kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl asam water
200 ml water
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
5 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de salam, de jeruk purut en de jahe toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het water toevoegen en koo de kip gaar. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.