Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Cah Ayam Tauco Kecap - gestoofde kip met kecap en tauco

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cah Ayam Tauco Kecap
gestoofde kip met kecap en tauco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
3 eetl taoco
3 groene lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
400 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Snijd de lomboks in dikke ringen. Snijd de lente-ui in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de tauco en de lomboks toe en meng goed en kook het zacht.
Dan de kip toevoegen en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de kecap, de palmsuiker, de peper en het zout toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191