gestoofde kip met kecap en tauco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
3 eetl taoco
3 groene lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
400 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Snijd de lomboks in dikke ringen. Snijd de lente-ui in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de tauco en de lomboks toe en meng goed en kook het zacht.
Dan de kip toevoegen en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de kecap, de palmsuiker, de peper en het zout toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.