Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Masak Tengkleng - kruidig gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Masak Tengkleng
kruidig gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 cm kaneel
1 steranijs
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
1 eetl kecap manis
1/2 theel peper
750 ml water
250 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
3 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de steranijs, de salam, de sera, de laos en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de kip toe en bak al roerend totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en breng het op laag vuur aan de kook. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel al roerend gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 138 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252666