logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging bubu Bali 3

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 salamblaadjes
3 jeruk purut blaadjes
125 ml ketjap benteng
50 ml olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
10 rode lomboks
4 teentjes knoflook
1,5 theel trassi
2 theel asem
5 cm gember (jahe/djahé)

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de sal en de jeruk purut. Voeg dan het vlees toe samen met de ketjap, het water en de suiker en stoof het vlees gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 45 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397530