zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Dendeng Kelem - gebakken plakjes rundvlees


Dendeng Kelem
gebakken plakjes rundvlees
gebakken plakjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
500 ml water
3 salam blad
zout naar smaak
5 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en roer hierdoor de asem. Voeg dan het vlees, de boemboe, de sereh, de salam en het zout toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht verdampt is. Verhit in een koekepan de olie toe en bak het vlees in 5 minuten goudvruin en gaar.
ingrediënten:
500 gr sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
500 ml water
3 salam blad
zout naar smaak
5 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en roer hierdoor de asem. Voeg dan het vlees, de boemboe, de sereh, de salam en het zout toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht verdampt is. Verhit in een koekepan de olie toe en bak het vlees in 5 minuten goudvruin en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.