logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Krengsengan Daging
Pittig gekruide runderstoof
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
7 rawits
3 eetl. kecap manis
2 eetl. petis udang
zout naar smaak
500 ml water

Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, zwarte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahe)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de petis, het zout en de ketjap. Voeg dit toe aan het vlees en marineer het vlees hiermee voor minimaal 90 minuten. Verhit in een wok/wadjan en voeg het vleesmengsel toe en stoof dit voor 15 minuten. Voeg dan de rawits en het water toe en laat het geheel in 60 minuten zachtjes gaar sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 51 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151569