balinees vleesgerecht
Bahan-bahan;
Ingrediënten:
500 gr. rundvlees
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml kuah siap (kippenbouillon zie recept)
3 jeruk purut blaadjes
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl limoensap
1 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 rode lomboks
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 theel trasi bakar
1 theel jinten
2 theel ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes 2 uur laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Ingrediënten:
500 gr. rundvlees
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml kuah siap (kippenbouillon zie recept)
3 jeruk purut blaadjes
3 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl limoensap
1 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 rode lomboks
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 theel trasi bakar
1 theel jinten
2 theel ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes 2 uur laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.