Lauk Gadang 2
rundvlees stoofpotje
Bahan-bahan:
400 gr rundvlees
2 serehstengels
2 kunyit blad
2 asam kandis
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
600 ml water
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
9 kleine rode sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 rode rawits
2 kemiri noten
2 cm kunyit
1 cm jahe
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh, het kunyit blad en de asam kandis. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Piloos - aardappelballetjes
- Sate daging bumbu kelapa - sate van rundvlees met kokos
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Szechuan roerbak van oesterzwammen
- Ayam Panidar - gekruide geroosterde kip
- Sambal Babi - pittig varkensvlees gekookt in santen
- Sambal Udang - een lekkere sambal van garnalen
- Kacang Pedis
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Yangbaechu Kimchi 양배추 - kimchi van groene kool
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...