logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lauk Gadang 2
rundvlees stoofpotje

Bahan-bahan:
400 gr rundvlees
2 serehstengels
2 kunyit blad
2 asam kandis
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
600 ml water
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
9 kleine rode sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 rode rawits
2 kemiri noten
2 cm kunyit
1 cm jahe
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh, het kunyit blad en de asam kandis. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 45 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160637