logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Penyon sampi
Gestoofd rundvlees met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
500 gr nangka
zout naar smaak
9 sjalotjes
3 eetl. olie
275 ml dikke kokosmelk (santen asli)
8 rawits

Haluskan:
boemboe:
1 theel. trasi bakar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
2,5 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar en de nangka in 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotje fijn. Snijd het vlees en de nangka in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en voeg dan de boemboe toe. Fruit alles nog kort en voeg dan de kokosmelk toe. Vervolgens het vlees, de nangka, de rawits en wat zout naar smaak toevoegen en nog 15 minuten zachtjes stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 169 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151198