Gestoofd rundvlees met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
500 gr nangka
zout naar smaak
9 sjalotjes
3 eetl. olie
275 ml dikke kokosmelk (santen asli)
8 rawits
Haluskan:
boemboe:
1 theel. trasi bakar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
2,5 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar en de nangka in 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotje fijn. Snijd het vlees en de nangka in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en voeg dan de boemboe toe. Fruit alles nog kort en voeg dan de kokosmelk toe. Vervolgens het vlees, de nangka, de rawits en wat zout naar smaak toevoegen en nog 15 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
600 gr rundvlees
500 gr nangka
zout naar smaak
9 sjalotjes
3 eetl. olie
275 ml dikke kokosmelk (santen asli)
8 rawits
Haluskan:
boemboe:
1 theel. trasi bakar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
2,5 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar en de nangka in 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotje fijn. Snijd het vlees en de nangka in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en voeg dan de boemboe toe. Fruit alles nog kort en voeg dan de kokosmelk toe. Vervolgens het vlees, de nangka, de rawits en wat zout naar smaak toevoegen en nog 15 minuten zachtjes stoven.