zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sate Padang - sate uit Padang
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Ikan Teri
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Sambal goreng petis
- Mihoen goreng
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka


Penyon sampi
Gestoofd rundvlees met jonge nangka
Gestoofd rundvlees met jonge nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr jonge nangka
zout naar smaak
6 sjalotten
2 eetl. olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 rawits
Haluskan:
boemboe:
1 theel. trasi bakar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de nangka in reepjes. Kook beiede apart gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als dit kookt voeg dan het vlees samen met de nangka, het zout en de rawits toe en laat het geheel nogh 10 minuten zachtjes sudderen.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 gr jonge nangka
zout naar smaak
6 sjalotten
2 eetl. olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 rawits
Haluskan:
boemboe:
1 theel. trasi bakar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de nangka in reepjes. Kook beiede apart gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als dit kookt voeg dan het vlees samen met de nangka, het zout en de rawits toe en laat het geheel nogh 10 minuten zachtjes sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.