logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepesan Sapi
gekruid geroosterd vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderlappen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
3 cm jahe
2 theel trassi
2 eetl water
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 takjes selderij
zout naar smaak
1 eetl limoensap
bananenblad
houten prikkers (biteng)

Cara membuat:

bereiding:
Sla het vlees plat. Snijd de sjalotten, de knoflook en de selderij fijn. Wrijf of maal de laos, de jahe en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de trassi met het water. Meng de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de selderij, het limoensap, het zout, de palmsuiker en het trassiwater door elkaar en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit tenminste 2 uur intrekken.
Verpak het vlees in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens het pakketje voor tenminste 75 minuten zachtjes boven een houtskoolvuurtjes gaar. Zorg ervoor dat het bananenblad niet verbrand.

Add comment

Submit

who is online

We have 165 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160592