banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pepesan Sapi
gekruid geroosterd vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderlappen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
3 cm jahe
2 theel trassi
2 eetl water
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 takjes selderij
zout naar smaak
1 eetl limoensap
bananenblad
houten prikkers (biteng)

Cara membuat:

bereiding:
Sla het vlees plat. Snijd de sjalotten, de knoflook en de selderij fijn. Wrijf of maal de laos, de jahe en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de trassi met het water. Meng de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de selderij, het limoensap, het zout, de palmsuiker en het trassiwater door elkaar en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit tenminste 2 uur intrekken.
Verpak het vlees in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens het pakketje voor tenminste 75 minuten zachtjes boven een houtskoolvuurtjes gaar. Zorg ervoor dat het bananenblad niet verbrand.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39350196