Pepesan Sapi
gekruid geroosterd vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderlappen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
3 cm jahe
2 theel trassi
2 eetl water
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 takjes selderij
zout naar smaak
1 eetl limoensap
bananenblad
houten prikkers (biteng)
Cara membuat:
bereiding:
Sla het vlees plat. Snijd de sjalotten, de knoflook en de selderij fijn. Wrijf of maal de laos, de jahe en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de trassi met het water. Meng de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de selderij, het limoensap, het zout, de palmsuiker en het trassiwater door elkaar en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit tenminste 2 uur intrekken.
Verpak het vlees in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens het pakketje voor tenminste 75 minuten zachtjes boven een houtskoolvuurtjes gaar. Zorg ervoor dat het bananenblad niet verbrand.
Zoeken
Laatst gelezen
- Piendang Kecap Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees
- Sai Oua - vleesballen
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Berdapan 2 - gevulde cassavekoeken
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sayur bobor tempe - Sajoer van tempe en kousenband
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...