Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepesan Sapi
gekruid geroosterd vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderlappen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm laos
3 cm jahe
2 theel trassi
2 eetl water
1 theel gula jawa (palmsuiker)
3 takjes selderij
zout naar smaak
1 eetl limoensap
bananenblad
houten prikkers (biteng)

Cara membuat:

bereiding:
Sla het vlees plat. Snijd de sjalotten, de knoflook en de selderij fijn. Wrijf of maal de laos, de jahe en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de trassi met het water. Meng de sjalotten, de knoflook, de boemboe, de selderij, het limoensap, het zout, de palmsuiker en het trassiwater door elkaar en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit tenminste 2 uur intrekken.
Verpak het vlees in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Rooster vervolgens het pakketje voor tenminste 75 minuten zachtjes boven een houtskoolvuurtjes gaar. Zorg ervoor dat het bananenblad niet verbrand.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 177 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411224