Gekruid rundergehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
100 gr vers geraspte kokos
4 jeruk purut,
zout naar smaak
olie
3 eieren
Haluskan:
boemboe;
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel suiker
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3,5 cm laos
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut fijn en meng dit samen met de boemboe, de kokos door het gehakt. Vorm 20 kleine platte balletjes van het mengsel. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hier de door de eieren gehaalde balletjes gehakt gaar en knapperig bruin.
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
100 gr vers geraspte kokos
4 jeruk purut,
zout naar smaak
olie
3 eieren
Haluskan:
boemboe;
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel suiker
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3,5 cm laos
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut fijn en meng dit samen met de boemboe, de kokos door het gehakt. Vorm 20 kleine platte balletjes van het mengsel. Klop de eieren los. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hier de door de eieren gehaalde balletjes gehakt gaar en knapperig bruin.