Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Iga Masak Asem Jawa - Gestoofde gekruide ribbetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Iga Masak Asem Jawa
Gestoofde gekruide ribbetjes


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr runder ribbetjes
1000 ml water
2 salam blad
4 cm laos
2 theel asem
3 eetl kecap manis
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks in dikke ringetjes. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de ribbetjes in stukken. Snijd de laos doormindden. Verhit in een pan het water en voeg de salam, de helft van de laos en de ribbetjes toe en kook dit vrijwel gaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg de salam, de laos en de lomboks toe en bak dit voor 3 minuten. Vervolgens dit toevoegen aan de ribbetjes samen met de asem, de palmsuiker, het zout en de kecap. Goed roeren totdat asem en palmsuiker is opgelost en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411103