zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Apem Pisang - bananencakjes
- Bundu Bundu Daging - drooggebakken gekruid rundvlees met kokos
- Sate Pentul - sate van lamsgehakt
- Gorengan Kambing Betawi - stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta
- Cah Udang Cabai - gebakken garnalen in chilisaus
- Bulung kuah pindang - zeewier
- Lamskerrie
- Risolles
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs


Iga Masak Keluak
gestoofde gekruide spareribs
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr spareribs (rund)
12 jeruk purut blaadjes
3 sereh stengels
8 rode rawits
2 eetl zout
1 eetl plamsuiker
2500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 keluak / kluwek
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
1 theel ketumbar
1 cm kunyit
2 cm laos
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spareribs gaar. Laat daarna 2000 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de rawits fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met het zout, de palmsuiker en de rawits en roer totdat het geheel gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.