Daging Tumis Leunca
gebakken rundvlees met groene nachtschaduw
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
75 gr leunca / groene nachtschaduw
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
400 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de jeruk purut, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de leunca, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toe en kook het geheel zachtjes gaar.