met ei gevulde gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundergehakt
12 kwarteleitjes, hardgekookt en gepeld
1 eiwit
2 tomaten
1 ui
5 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
500 ml water
2 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de ui in dunne reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Kruid het vlees met de helft van de peper, de nootmuskaat en het zout Meng 2 eetl kecap en het eiwit erdoor. Verdeel de massa in 12 porties en wikkel elk portie om het ei heen.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes, de knoflook en de ui voor 4 minuten. Voeg dan de gehaktballetjes en de tomaat toe en bak de balletjes bruin. Dan het water, de kecap, de peper, het zout, de nootmuskaat en de suiker toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.