banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Taoto - Javaans runvlees in gele bonen saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Taoto
Javaans runvlees in gele bonen saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees (lende)
2000 ml water
1 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
4 cm laos
2 salam blaadjes
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel zwarte peperkorrels
6 rode rawits
9 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl taoco/taotjo (gele bonen pasta)

Taburan:
garnering:
blokje lontong
2 lente uitjes, fijn gensneden
3 eetl bawang goreng
kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Voeg in een pan het vlees, het water, het zout, de nootmuskaat, de laos en de salam toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Schep de laos en de salam uit de pan.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 4 minuten. Voeg dit toe aan het vlees en laat het gheel nog 5 minuten sudderen. Schep het vlees met de saus in kommetjes en garneer het met lontong, lente-uitjes, bawang goreng en besprenkel het met kecap manis.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39062770