1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bakso Sapi Saus Padang
gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
450 rundergerhakt
100 gr tapioca zetmeel
100 gr ijsblokjes
5 teentjes knoflook
2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
water

Bahan saus Padang:
ingrediënten saus:
4 sjalotjes
5 gedroogde peper
2 rode lomboks
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
200 ml kookvocht balletjes
2 eetl oestersaus
4 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 theel maizena opgelost in 4 eetl water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1-2 lente-uitjes, fijn gesneden

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de ijsblokjes fijn. Meng het gehakt met de tapioca. de ijsblokjes, de knoflook, het zout, de peper en de palmsuiker. Vorm van de massa balletjes en neem daarvoor 1 eetl per bal. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe. Als deze boven komen drijven zijn ze gaar en schep uit de pan en zet apart.
Ontpit de pepers en snijd de sjalotjes, de knoflook en de pepers fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de pepers en de jahe voor 4 minuten. Voeg het kookvocht, de oestersaus, de saus tomat, de saus sambal, de peper, het zout en de palmsuiker toe en meng alls goed. Breng het aan de kook. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Voeg dan de balletjes toe en meng alles goed. Strooi de lente-uitjes erover en serveer.

who is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35014131