Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bakso Sapi Saus Padang
gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
450 rundergerhakt
100 gr tapioca zetmeel
100 gr ijsblokjes
5 teentjes knoflook
2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
water

Bahan saus Padang:
ingrediënten saus:
4 sjalotjes
5 gedroogde peper
2 rode lomboks
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
200 ml kookvocht balletjes
2 eetl oestersaus
4 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 theel maizena opgelost in 4 eetl water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1-2 lente-uitjes, fijn gesneden

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de ijsblokjes fijn. Meng het gehakt met de tapioca. de ijsblokjes, de knoflook, het zout, de peper en de palmsuiker. Vorm van de massa balletjes en neem daarvoor 1 eetl per bal. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe. Als deze boven komen drijven zijn ze gaar en schep uit de pan en zet apart.
Ontpit de pepers en snijd de sjalotjes, de knoflook en de pepers fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de pepers en de jahe voor 4 minuten. Voeg het kookvocht, de oestersaus, de saus tomat, de saus sambal, de peper, het zout en de palmsuiker toe en meng alls goed. Breng het aan de kook. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Voeg dan de balletjes toe en meng alles goed. Strooi de lente-uitjes erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117675