Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bakso Sapi Saus Padang
gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
450 rundergerhakt
100 gr tapioca zetmeel
100 gr ijsblokjes
5 teentjes knoflook
2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
water

Bahan saus Padang:
ingrediënten saus:
4 sjalotjes
5 gedroogde peper
2 rode lomboks
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
200 ml kookvocht balletjes
2 eetl oestersaus
4 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 theel maizena opgelost in 4 eetl water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1-2 lente-uitjes, fijn gesneden

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de ijsblokjes fijn. Meng het gehakt met de tapioca. de ijsblokjes, de knoflook, het zout, de peper en de palmsuiker. Vorm van de massa balletjes en neem daarvoor 1 eetl per bal. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe. Als deze boven komen drijven zijn ze gaar en schep uit de pan en zet apart.
Ontpit de pepers en snijd de sjalotjes, de knoflook en de pepers fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de pepers en de jahe voor 4 minuten. Voeg het kookvocht, de oestersaus, de saus tomat, de saus sambal, de peper, het zout en de palmsuiker toe en meng alls goed. Breng het aan de kook. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Voeg dan de balletjes toe en meng alles goed. Strooi de lente-uitjes erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 250 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41023102