banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bakso Sapi Saus Padang
gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
450 rundergerhakt
100 gr tapioca zetmeel
100 gr ijsblokjes
5 teentjes knoflook
2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
water

Bahan saus Padang:
ingrediënten saus:
4 sjalotjes
5 gedroogde peper
2 rode lomboks
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
200 ml kookvocht balletjes
2 eetl oestersaus
4 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 theel maizena opgelost in 4 eetl water
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1-2 lente-uitjes, fijn gesneden

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de ijsblokjes fijn. Meng het gehakt met de tapioca. de ijsblokjes, de knoflook, het zout, de peper en de palmsuiker. Vorm van de massa balletjes en neem daarvoor 1 eetl per bal. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe. Als deze boven komen drijven zijn ze gaar en schep uit de pan en zet apart.
Ontpit de pepers en snijd de sjalotjes, de knoflook en de pepers fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de pepers en de jahe voor 4 minuten. Voeg het kookvocht, de oestersaus, de saus tomat, de saus sambal, de peper, het zout en de palmsuiker toe en meng alls goed. Breng het aan de kook. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Voeg dan de balletjes toe en meng alles goed. Strooi de lente-uitjes erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38903727