zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Acar Lombok - atjar van spaanse pepers
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Kra Dook Nu Yang - Geroosterde ribbetjes
- Asinan keluak - Zoetzuur van kluwek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sambal Matang Rebon - pittige sambal met gedroogd vis
- Gyeranjjim - eiergerecht (banchan)
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
Semur Daging Pedas - pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan


Semur Daging Pedas
pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 rode rawits
3 rode lomboks
2 groene lomboks
4 belimbing wuluh
5 eetl kecap manis
1/2 eetl ketumbar
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1200 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in brede schuine ringen. Snijd de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de rawits, de lomboks en de belimbin toevoegen en bak tot dat deze zacht zijn geworden. Voeg dan de kecap, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Dan al roerend het water toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar.
pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 rode rawits
3 rode lomboks
2 groene lomboks
4 belimbing wuluh
5 eetl kecap manis
1/2 eetl ketumbar
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1200 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in brede schuine ringen. Snijd de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de rawits, de lomboks en de belimbin toevoegen en bak tot dat deze zacht zijn geworden. Voeg dan de kecap, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Dan al roerend het water toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.