pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 rode rawits
3 rode lomboks
2 groene lomboks
4 belimbing wuluh
5 eetl kecap manis
1/2 eetl ketumbar
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1200 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in brede schuine ringen. Snijd de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de rawits, de lomboks en de belimbin toevoegen en bak tot dat deze zacht zijn geworden. Voeg dan de kecap, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Dan al roerend het water toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar.