Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Semur Daging Pedas - pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Daging Pedas
pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (borstlap)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 rode rawits
3 rode lomboks
2 groene lomboks
4 belimbing wuluh
5 eetl kecap manis
1/2 eetl ketumbar
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1200 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in brede schuine ringen. Snijd de belimbing in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de rawits, de lomboks en de belimbin toevoegen en bak tot dat deze zacht zijn geworden. Voeg dan de kecap, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Dan al roerend het water toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117622