Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Semur Daging Sapi Pedas - pittige smoor van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Daging Sapi Pedas
pittige smoor van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1000 ml runderbouillon
1/2 theel peper
2 serai/sereh/citroengras
5 kruidnagels
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm jahe
3 kemiri noten
1 tomaat

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Dan het vlees, de kruidnagels, de serai, de nootmuskaat, de peper, het zout en de kecap toevoegen en mgen goed. Bak het vlees totdat het van kleur verandert en voeg dan de bouillon toe en kok het geheel zachtjes gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660