pittige smoor van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1000 ml runderbouillon
1/2 theel peper
2 serai/sereh/citroengras
5 kruidnagels
7 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm jahe
3 kemiri noten
1 tomaat
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Dan het vlees, de kruidnagels, de serai, de nootmuskaat, de peper, het zout en de kecap toevoegen en mgen goed. Bak het vlees totdat het van kleur verandert en voeg dan de bouillon toe en kok het geheel zachtjes gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.