zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Urap Kampung - gekruide kokos met groenten


Urap Kampung
gekruide kokos met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr cassave blad
100 gr kenikir / cosmos caudatus blad / goudsbloem
100 gr kokos
1 theel zout
water
Haluskan:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
40 gr palmsuiker
5 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de bladeren apart gaar en knijp dan het vocht eruit. Zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de kokos en het zout. Stoom dit daarna gaar.
Meng dan de groenten erdoor en serveer.
gekruide kokos met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr cassave blad
100 gr kenikir / cosmos caudatus blad / goudsbloem
100 gr kokos
1 theel zout
water
Haluskan:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
40 gr palmsuiker
5 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de bladeren apart gaar en knijp dan het vocht eruit. Zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de kokos en het zout. Stoom dit daarna gaar.
Meng dan de groenten erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.