gegrilde vis met tomaten sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr vis
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
bananablad
olie
Bahan-bahan sambal colo colo:
ingrediënten samnbal:
4 rode rawits
4 sjalotten
2 tomaten
4 takjes kemangi
4 eetl kecap nais
2 eetl limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze in. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en besprenkel het met olie. Laat het 15 minuten staan en verpak de vis in het bananenblad. Rooster de vis daarna zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 25 minuten gaar.
Pluk de kemangi blaadjes en hak deze fijn. Snijd de sjalotten, de tomaten en de rawits fijn. Meng alle ingrediënten voor de sambal door elkaar en serveer dit bij de vis of schep het over de geroosterder vis.