Mujair Kuah Kuning
gestoofde vis in een gelige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr ikan mujair (anders baars, karper of snoek)
1 theel zout
2 eetl limoensap
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1000 ml water
3 eetl kecap manis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl limoensap
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de laos Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel de vis daarna af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de laos en de serai toe en bak totdat de serai zacht wordt.
Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de vis, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de vis gaar is geworden. Meng dan 2 eetl limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rica Kacang Panjang Jamur Tiram - pittige boontjes met oesterzwam
- Semur Udang - gestoofde gekruide garnalen in donkere saus
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Be pasih mepanggang - Gemarineerde gegrilde vis
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Tumis Pokcoy Taoco - roerbak van paksoi met taoco
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Empal Harum - kruidig drooggebakken rundvlees
- Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...