gestoofde vis in een gelige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr ikan mujair (anders baars, karper of snoek)
1 theel zout
2 eetl limoensap
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
1000 ml water
3 eetl kecap manis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl limoensap
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de laos Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel de vis daarna af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de laos en de serai toe en bak totdat de serai zacht wordt.
Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de vis, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de vis gaar is geworden. Meng dan 2 eetl limoensap erdoor en serveer.