krab in zwarte pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 middelgrote krabben
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode lomboks
3 eetl palmsuiker
3 eetl zwarte peperkorrels, gepureerd
2 eetl kecap manis
2 eetl oestersaus
1 eetl taoco
1 theelzout
water
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Hak de lomboks fijn. Snij de lente-ui fijn.
Verhit in een pan het water en kook de krab gaar en snijd de krab daarna in 2 stukken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. voeg dan de lomboks, de palmsuiker, de peper, de kecap, de oestersau, de taoco en het zout toe en meng goed.
Dan de krab en 500 ml water toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt. Meng dan de lente-ui erdoor en kook nog 1 minuut. Serveer.