Rajungan Bumbu Lada Hitam
krab in zwarte pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 middelgrote krabben
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode lomboks
3 eetl palmsuiker
3 eetl zwarte peperkorrels, gepureerd
2 eetl kecap manis
2 eetl oestersaus
1 eetl taoco
1 theelzout
water
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Hak de lomboks fijn. Snij de lente-ui fijn.
Verhit in een pan het water en kook de krab gaar en snijd de krab daarna in 2 stukken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. voeg dan de lomboks, de palmsuiker, de peper, de kecap, de oestersau, de taoco en het zout toe en meng goed.
Dan de krab en 500 ml water toevoegen en kook het verder gaar en totdat de saus indikt. Meng dan de lente-ui erdoor en kook nog 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper
- Be celeng base Bali - varkensvlees
- Be Siap Base Kalas 2 - balinese gekruide kip
- Becek Tulungagung Daging Sapi - in gekruide kokosmelk gestoofd rundvlees
- Be Sampi Base Manis - Rundvlees in zoete kecapsaus
- Daging soun kuah kecap - gestoofd rundvlees met soun en tahu
- Sambal Goreng Remploh Ayam - hete kippenmaagjes
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...