Vis in zoetzure groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bonito/tonijn
1 limnoen (sap)
2 theel. witte peper
100 gr wortel,
100 gr kacang panjang (kousenband)
100 gr rebung (bamboo)
3 eetl olie
2 theel. plmsuiker
2 eetl. rijstazijn
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
50 gr kenarinootjes
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 grote rode lomboks,
6 rawits
5 cm jahe (gember)
4 cm kunyit (curmcuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Bestooi de vis met de peper en het limoensap en laat dit tenminste 2 uur intrekken.Snijd de kouseband in stukjes, de rebung in dunne reepjes en de wortel in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Voeg dan de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten en voeg dan de kouseband, de wortel en de rebung toe samen met de palmsuiker, de rijstazijn, het zout en de santen. Laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen en schep het vervolgens over de vis en serveer.