banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 13 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ikan Bumbu Acar - Vis in zoetzure groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ikan Bumbu Acar
Vis in zoetzure groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bonito/tonijn
1 limnoen (sap)
2 theel. witte peper
100 gr wortel,
100 gr kacang panjang (kousenband)
100 gr rebung (bamboo)
3 eetl olie
2 theel. plmsuiker
2 eetl. rijstazijn
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
50 gr kenarinootjes
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 grote rode lomboks,
6 rawits
5 cm jahe (gember)
4 cm kunyit (curmcuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Bestooi de vis met de peper en het limoensap en laat dit tenminste 2 uur intrekken.Snijd de kouseband in stukjes, de rebung in dunne reepjes en de wortel in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Voeg dan de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten en voeg dan de kouseband, de wortel en de rebung toe samen met de palmsuiker, de rijstazijn, het zout en de santen. Laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen en schep het vervolgens over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 240 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40085976