logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Bumbu Acar
Vis in zoetzure groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bonito/tonijn
1 limnoen (sap)
2 theel. witte peper
100 gr wortel,
100 gr kacang panjang (kousenband)
100 gr rebung (bamboo)
3 eetl olie
2 theel. plmsuiker
2 eetl. rijstazijn
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
50 gr kenarinootjes
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 grote rode lomboks,
6 rawits
5 cm jahe (gember)
4 cm kunyit (curmcuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Bestooi de vis met de peper en het limoensap en laat dit tenminste 2 uur intrekken.Snijd de kouseband in stukjes, de rebung in dunne reepjes en de wortel in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Voeg dan de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten en voeg dan de kouseband, de wortel en de rebung toe samen met de palmsuiker, de rijstazijn, het zout en de santen. Laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen en schep het vervolgens over de vis en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160657