banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ikan Bumbu Acar - Vis in zoetzure groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ikan Bumbu Acar
Vis in zoetzure groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bonito/tonijn
1 limnoen (sap)
2 theel. witte peper
100 gr wortel,
100 gr kacang panjang (kousenband)
100 gr rebung (bamboo)
3 eetl olie
2 theel. plmsuiker
2 eetl. rijstazijn
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
50 gr kenarinootjes
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 grote rode lomboks,
6 rawits
5 cm jahe (gember)
4 cm kunyit (curmcuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Bestooi de vis met de peper en het limoensap en laat dit tenminste 2 uur intrekken.Snijd de kouseband in stukjes, de rebung in dunne reepjes en de wortel in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Voeg dan de boemboe toe en bak deze voor 3 minuten en voeg dan de kouseband, de wortel en de rebung toe samen met de palmsuiker, de rijstazijn, het zout en de santen. Laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen en schep het vervolgens over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39340046