zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Babi Woku - geroosterd speenvarken
- Ampyang - gebakken gesuikerde pinda's
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa
- Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
- Ayam Padang
Rujak Serut - rujak van fijn genseden fruit


Rujak Serut
rujak van fijn genseden fruit
Bahan-abahan:
ingrediënten:
1/2 ananas
2 wortelen
3 appels
2 peren
1 mango
Bahan-bahan dressing:
ingrediënten dressing:
250 ml water
2 rode rawits
250 gr palmsuiker / gula jawa
1 eetl asem
1/2 theel trasi bakar
2 limoenen (sap)
4 eetl pinda's
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas julienne. Rasp de wortelen, de appels, de peren en de mango of snijd deze julienne. Wrijf of maal de rawits fijn en de pinda's grof. Verhit in een pan het water en los daarin de asem en de palmsuiker op. Laat het vervolgens afkoelen en meng de overige ingrediënten voor de dressing erdoor. Meng de dressing door het fruit en serveer gekoeld.
rujak van fijn genseden fruit
Bahan-abahan:
ingrediënten:
1/2 ananas
2 wortelen
3 appels
2 peren
1 mango
Bahan-bahan dressing:
ingrediënten dressing:
250 ml water
2 rode rawits
250 gr palmsuiker / gula jawa
1 eetl asem
1/2 theel trasi bakar
2 limoenen (sap)
4 eetl pinda's
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas julienne. Rasp de wortelen, de appels, de peren en de mango of snijd deze julienne. Wrijf of maal de rawits fijn en de pinda's grof. Verhit in een pan het water en los daarin de asem en de palmsuiker op. Laat het vervolgens afkoelen en meng de overige ingrediënten voor de dressing erdoor. Meng de dressing door het fruit en serveer gekoeld.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.