banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bubur Manado (tinutuan)
Rijstepap met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rijst
1 cassave
150 gr pompoen
1 maïskolf
175 gr kangkung
75 gr spinazie
750 ml water
keukengaren

Haluskan:
boemboe:
1 serehstengel, gekneusd
6 cm jahe, gekneusd
1 kunyit blad
1 takje melinjo blad
zout naar smaak

Tabarun:
garnering:
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst één nacht in water en laat het daarna uitlekken. Snijd het vruchtvlees van de cassave en de pompoen in kleine blokjes. Haal de maiskorrels van de kolven en snijd de kangkung en de spinazie in grove stukken. Bind de sereh met het kunyit blad en het melinjoblad samen. Breng het water aan de kook en voeg daar de rijst, het zout, de cassave, de pompoen, de gember en de gebonden kruiden aan toe en laat dit 10 minuten koken. Dan de mais, de kangkung en de spinazie toevoegen en dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Haal dan de gebonden kruiden en de gember uit de pap en bestrooi het met basilicumblaadjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252629