logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bubur Manado (tinutuan)
Rijstepap met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rijst
1 cassave
150 gr pompoen
1 maïskolf
175 gr kangkung
75 gr spinazie
750 ml water
keukengaren

Haluskan:
boemboe:
1 serehstengel, gekneusd
6 cm jahe, gekneusd
1 kunyit blad
1 takje melinjo blad
zout naar smaak

Tabarun:
garnering:
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst één nacht in water en laat het daarna uitlekken. Snijd het vruchtvlees van de cassave en de pompoen in kleine blokjes. Haal de maiskorrels van de kolven en snijd de kangkung en de spinazie in grove stukken. Bind de sereh met het kunyit blad en het melinjoblad samen. Breng het water aan de kook en voeg daar de rijst, het zout, de cassave, de pompoen, de gember en de gebonden kruiden aan toe en laat dit 10 minuten koken. Dan de mais, de kangkung en de spinazie toevoegen en dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Haal dan de gebonden kruiden en de gember uit de pap en bestrooi het met basilicumblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607