Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Nasi Goreng Nanas - Gebakken rijst met ananas

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Nasi Goreng Nanas
Gebakken rijst met ananas
Bahan-bahan:
Ingrediënten

300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr gepelde garnalen
150 gr kip (in stukjes van 1x1cm)
1 eetl. kecap asin
1 eetl kecap manis
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter
1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
1 Spaanse peper, ontpit en van zaadlijsten ontdaan, julienne gesneden
2 eetlepel olie (plantaardig)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 rode rawits (kleine pepers)
2 eetlepels gebakken uitjes
50 gr rozijnen

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de gepelde garnalen, de gesneden kip, de kecps, de peper en het zout in een kom door elkaar en laat dit even marineren. Wrijf of maal de rawits fijn.
Verhit de boter en de olie in een wok/wadjan en sauteer hierin de knoflook totdat het verkleurt. Voeg dan de in dunne plakjes gesneden ui toe en vervolgens het garnalen/kip mengsel en de fijngewreven rawits toe. Bak het geheel op totdat het vlees gaar is.
Meng de gekookte rijst, de ananasstukjes en de julienne gesneden Spaanse peper er goed doorheen en bak het geheel onder voortdurend roeren verder op.
Voor het opdienen het gerecht bestrooien met de gebakken uitjes en de rozijnen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932371