Gebakken rijst met ananas
Bahan-bahan:
Ingrediënten
300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr gepelde garnalen
150 gr kip (in stukjes van 1x1cm)
1 eetl. kecap asin
1 eetl kecap manis
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter
1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
1 Spaanse peper, ontpit en van zaadlijsten ontdaan, julienne gesneden
2 eetlepel olie (plantaardig)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 rode rawits (kleine pepers)
2 eetlepels gebakken uitjes
50 gr rozijnen
Cara Membuat:
Ingrediënten
300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr gepelde garnalen
150 gr kip (in stukjes van 1x1cm)
1 eetl. kecap asin
1 eetl kecap manis
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter
1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
1 Spaanse peper, ontpit en van zaadlijsten ontdaan, julienne gesneden
2 eetlepel olie (plantaardig)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 rode rawits (kleine pepers)
2 eetlepels gebakken uitjes
50 gr rozijnen
Cara Membuat:
bereiding:
Meng de gepelde garnalen, de gesneden kip, de kecps, de peper en het zout in een kom door elkaar en laat dit even marineren. Wrijf of maal de rawits fijn.
Verhit de boter en de olie in een wok/wadjan en sauteer hierin de knoflook totdat het verkleurt. Voeg dan de in dunne plakjes gesneden ui toe en vervolgens het garnalen/kip mengsel en de fijngewreven rawits toe. Bak het geheel op totdat het vlees gaar is.
Meng de gekookte rijst, de ananasstukjes en de julienne gesneden Spaanse peper er goed doorheen en bak het geheel onder voortdurend roeren verder op.
Voor het opdienen het gerecht bestrooien met de gebakken uitjes en de rozijnen.
Meng de gepelde garnalen, de gesneden kip, de kecps, de peper en het zout in een kom door elkaar en laat dit even marineren. Wrijf of maal de rawits fijn.
Verhit de boter en de olie in een wok/wadjan en sauteer hierin de knoflook totdat het verkleurt. Voeg dan de in dunne plakjes gesneden ui toe en vervolgens het garnalen/kip mengsel en de fijngewreven rawits toe. Bak het geheel op totdat het vlees gaar is.
Meng de gekookte rijst, de ananasstukjes en de julienne gesneden Spaanse peper er goed doorheen en bak het geheel onder voortdurend roeren verder op.
Voor het opdienen het gerecht bestrooien met de gebakken uitjes en de rozijnen.