logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nasi Goreng Nanas
Gebakken rijst met ananas
Bahan-bahan:
Ingrediënten

300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr gepelde garnalen
150 gr kip (in stukjes van 1x1cm)
1 eetl. kecap asin
1 eetl kecap manis
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
1 eetlepel boter
1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
1 Spaanse peper, ontpit en van zaadlijsten ontdaan, julienne gesneden
2 eetlepel olie (plantaardig)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 rode rawits (kleine pepers)
2 eetlepels gebakken uitjes
50 gr rozijnen

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de gepelde garnalen, de gesneden kip, de kecps, de peper en het zout in een kom door elkaar en laat dit even marineren. Wrijf of maal de rawits fijn.
Verhit de boter en de olie in een wok/wadjan en sauteer hierin de knoflook totdat het verkleurt. Voeg dan de in dunne plakjes gesneden ui toe en vervolgens het garnalen/kip mengsel en de fijngewreven rawits toe. Bak het geheel op totdat het vlees gaar is.
Meng de gekookte rijst, de ananasstukjes en de julienne gesneden Spaanse peper er goed doorheen en bak het geheel onder voortdurend roeren verder op.
Voor het opdienen het gerecht bestrooien met de gebakken uitjes en de rozijnen.

Add comment

Submit

who is online

We have 152 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160337